Pn. Bal 26th, 2024

Pakankamai ne maža dalis žmonių renkasi keliones į užsienį savu automobiliu. Itin populiarios kaimyninės šalys, kurias galima pasiekti palyginus greitai. Tam, kad išvyka būtų kuo sėkmingesnė rekomenduojama jai tinkamai pasiruošti. Taigi, ko vertėtų nepamiršti?

 

Automobilio būklė

 

Bene svarbiausiais dalykas prieš išvykstant į tokią kelionę – gera transporto priemonės būklė ir reikalingi dokumentai. Net ir pastebėjus, kad automobilio draudimo galiojimas baigiasi, šią problemą galima pakankamai greitai ir paprastai išspręsti. Draudimas pagal valstybinį numerį internetu itin patogi paslauga, leidžianti pasirūpinti viskuo net neišėjus iš namų.

 

Rekomenduojama nepamiršti ir techninės automobilio būklės. Juk kelionės į užsienį dažniausiai būna pakankamai ilgos, todėl jos metu gali daug kas nuvykti. Siekiant išvengti nemalonių transporto priemonės gedimų, patariama patikrinti tepalus, aušinimo ir langų valymo skysčius. Esant poreikiui juos pakeisti. Taip pat vertėtų nepamiršti patikrinti padangų ir valytuvų būklės, pasirūpinti, kad automobilyje būtų avariniam sustojimui reikalingas atšvaitas ir kiti panašūs reikmenys.

 

Užkandžiai ir gėrimai

 

Jei draudimas pagal valstybinį numerį jau užsakytas ir transporto priemonės techninė būklė patikrinti, galima eiti toliau. Tam, kad išvyka pernelyg neprailgtų ir nereikėtų nuolat stoti pakelės degalinės, rekomenduojama iš anksto pasirūpinti užkandžiais ir gėrimais. Tai padės sutaupyti ne tik laiko, bet ir pinigų. Be to, šis variantas itin palankus besistengiantiems maitintis sveikiau. Namuose galite pasigaminti mėgstamų užkandžių ir tiksliai žinosite, ką valgote.

 

Asmens ir kiti svarbūs dokumentai

 

Kaip ir vykstant į bet kurią kitą kelionę, su savimi svarbu pasiimti reikalingus dokumentus: pasą arba asmens tapatybės kortelę, kelionės draudimą ir pan. Tam, kad išvykos metu neužkluptų netikėti nesklandumai, rekomenduojama tuo pasirūpinti iš anksto. Būtinai atkreipkite dėmesį į asmens dokumento galiojimo datą, prireikus, užsisakykite naują pasą ar asmens tapatybės kortelę.

 

Automobilio draudimas pagal valstybinį numerį internetu, techninė transporto priemonės būklė, užkandžiai, gėrimai ir reikalingi dokumentai – tai, ko vertėtų nepamiršti patikrinti prieš išvykstant į užsienį nuosavu automobiliu. Tinkamas pasiruošimas gali padėti užtikrinti, kad išvyka būtų visapusiškai sklandi ir sėkminga.

By TSLK

Parašykite komentarą