Pn. Bal 26th, 2024

Su darbuotojų produktyvumo problema anksčiau ar vėliau susiduria kone kiekvienas vadovas. Priežasčių gali būti daug – nuo netinkamo vadovavimo iki nepatogaus biuro ar darbo priemonių trūkumo. Vis dėlto nemažą dalį rūpesčių galima išspręsti. Praversti gali ir dokumentų valdymo sistema, ir kitos paprastos, bet efektyvios priemonės.

Užtikrinkite komfortą

Šaltis, karštis, didžiulis triukšmas – sąlygos, kurios gali tik mažinti produktyvumą. Nesvarbu, ką jūsų darbuotojai veikia – tikrina kitų įmonių saugumą ar gamina šovinius, geros darbo sąlygos yra būtinos. Jei jomis nepasirūpinsite, darbuotojai gali būti ne tik menkai produktyvūs, bet ir sirgti, būti abejingi įvairioms motyvavimo priemonėms.

Pasirūpinkite darbo priemonėmis

Avalynė, drabužiai – dalykai, kurie taip pat gali lemti produktyvumą. Jei to reikia, užsakykite vienodas, saugias ir patogias uniformas. Taip pat įsitikinkite, kad ant biuro darbuotojų stalo yra visi reikmenys – nuo pieštukų ir žymeklių iki lipnių lapelių ir dokumentų segtuvų. Patogios kėdės, stalai – taip pat reikšmingi.

Dar vienas svarbus niuansas – technologinis pažangumas. Tam, kad biuro darbuotojai gaištų kuo mažiau laiko, naudinga dokumentų valdymo sistema. Šiandien jų yra labai įvairių, priderinamų prie individualių kiekvienos įmonės poreikių. Naudojant tokią sistemą, nebegaištama laiko didžiulio kiekio dokumentų dubliavimui, spausdinimui, kopijavimui. Patogi sistema leidžia lengvai kurti ar atnaujinti duomenis, deleguoti su dokumentais susijusias užduotis. Taigi, tokios sistemos – patogios ir išties naudingos.

Užtikrinkite saugumą

Jei darbuotojai jausis nesaugiai, jie tikrai nenorės darbui atiduoti visų savo jėgų. Saugumas nėra tik fizinis dalykas – taigi, svarbu ne tik pasirūpinti kodine spyna ar elektroninėmis įėjimo kortelėmis. Kitas aspektas – psichologinis. Darbuotojai turi būti ramūs dėl socialinių garantijų ir to, kad nutikus nelaimei jie darbo nepraras. Jei tokių dalykų užtikrinti negalite, didelio našumo tikėtis naivu.

Papildomai motyvuokite

Jei pasirūpinote minėtais niuansais ir kompiuteriuose jau įdiegta patikima dokumentų valdymo sistema, atkreipkite dėmesį ir į kitus svarbius produktyvumo veiksnius. Pasidomėkite, kas motyvuoja kiekvieną jūsų darbuotoją atskirai. Apgalvokite, ar tam yra galimybių. Be to, rūpinkitės ir bendra motyvacijos sistema – siūlykite priedus prie atlyginimo, organizuokite susitikimus, įdomius ir smagius renginius. Praversti gali net vieningumo ugdymas įvairių rungčių, žaidimų metu.

Pasiekti pakankamą darbo našumą nėra labai sudėtinga. Kruopščiai išanalizuokite situaciją, atraskite tikrąsias problemų priežastis ir pritaikykite šiuolaikiškus, efektyvius jų sprendimus. Nepamirškite, kad darbuotojais reikia rūpintis nuolat – juk būtent jų dėka ir pasiekiate pelną.

By TSLK

Parašykite komentarą